h

Waarom staat dit pand leeg? Waarom woont hier niemand?

23 december 2023

Waarom staat dit pand leeg? Waarom woont hier niemand?

Foto: SP

De woningnood in Gouda dreigt de komende vijf jaar te verdubbelen. Desondanks doet het stadsbestuur veel te weinig om die woningnood te bestrijden. Als klap op de vuurpijl laten vastgoedbaasjes vele panden in het centrum leeg staan. Dat moet anders.

Op de Kleiweg is de leegstand al enkele jaren een groot probleem. Vele panden, zowel winkelruimte als bovenliggende etages, staan al langere tijd leeg. Vastgoedbaasjes weigeren de huren te verlagen, en laten zo een belangrijk deel van het centrum verloederen. Terwijl er duizenden woningzoekenden zijn die met liefde deze panden zouden willen bewonen.

Daarom vraagt de SP aandacht voor het fundamentele probleem van de wooncrisis: leegstand in tijden van schaarste. Woningnood als kapitalistenbrood. Maar het kan ook anders. Het moet anders.

Foto: SP

We roepen het stadsbestuur op om actie te ondernemen. Bestrijd de leegstand op de Kleiweg: Spreek de pandjesbazen aan en dwing ze tot actie. In tijden van voorspoed waren ze de eerste die de huren lieten exploderen. Nu is het tijd dat ze deze huren verlagen, of hun panden transformeren naar woonruimte. Dwing ze via de leegstandsverordening, en breidt deze uit waar nodig.

Leegstand is een keuze. Kies voor woningzoekende Gouwenaars.

SP Gouda

Foto: SP

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier