h

zorgen over jeugdzorg in Gouda

29 juni 2016

zorgen over jeugdzorg in Gouda

Het blijkt dat we in Gouda een groot gat in de begroting hebben bij de jeugdzorg. Dat hoorden wij niet, zoals het hoort, van de wethouder. Dit bericht was te lezen op de website van de NSDMH, onze inkooporganisatie. Dat klopt van geen kant! De wethouder had dit ten eerste moeten melden aan de gemeenteraad.

Ook de komende jaren gaat de jeugdzorg ons veel geld kosten. Er is meer vraag dan geld. Er is tot op heden geen verklaring gegeven over het huidige tekort. De oppositie en Gouda Positief willen antwoorden op alle vragen rond de toenemende vraag naar jeugdzorg en het ontbreken van informatie aan de raad hierover."

Daarbij wordt duidelijk dat de bureaucratie voor ouders, jongeren en hulpverleners toeneemt. De SP wil graag weten of de jongeren, ouders en hulpverleners in Gouda merken dat ze meer tijd kwijt zijn aan het invullen van formulieren en andere registratie dan voorheen.

 

U bent hier