h

Vragen aan het College over de lege pot voor kwetsbaren

6 augustus 2018

Vragen aan het College over de lege pot voor kwetsbaren

De SP heeft samen met PvdA, GL en SGP artikel 38 vragen gesteld over de lege pot met Europees geld voor arbeidstoeleiding en kwetsbaren op de arbeidsmarkt.

De arbeidstoeleiding wordt betaald met Europese subsidie en ineens was het geld op! Beloofd was dat gemeenten - waaronder Gouda - en scholen het 3x konden aanvragen, maar na de 2e keer was het geld al op. Dat betekent voor scholen voor praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs dat ze begeleiding van kwetsbare leerlingen moeten schrappen en mensen moeten ontslaan. De SP wil weten of dit ook in Gouda gebeurt en hoeveel jongeren het treft. Wij vinden dat jongeren niet de dupe mogen worden van gekissebis over geld! wij vragen de gemeente de begeleiding te garanderen. over ca. 6 weken hopen we de antwoorden binnen te hebben. Dan kunnen we er na het zomerreces mee aan de slag in de raad.

Reactie toevoegen

U bent hier