h

Ik wil een woning! Schreeuw om meer betaalbare huisvesting

16 juni 2023

Ik wil een woning! Schreeuw om meer betaalbare huisvesting

Foto: nb / NRC

De woningnood in Gouda blijft groeien. Ondanks eerdere waarschuwingen van de SP, zien we dat het aantal mensen dat geen woning kan vinden blijft toenemen.

Reden voor de SP om de hartenkreten van woningzoekenden te verzamelen en te pleiten voor meer betaalbare woningen.

Het wachten op een betaalbare sociale huurwoning in Gouda is eindeloos, zo hoort de SP al jaren bij rondgang door de Goudse buurten. Ondanks meerdere verzoeken aan het stadsbestuur, weigert deze om meer sociale huurwoningen te realiseren.

Maar ook voor jonge gezinnen vlak boven de inkomensgrens voor een sociale huurwoning is het schier onmogelijk om een woning te vinden op de koopmarkt door de almaar stijgende prijzen en de moordende concurrentie bij de schaarse aantal woningen dat te koop staat.

Ondertussen weigert het stadsbestuur van GroenLinks, D66, PvdA, ChristenUnie en CDA om te zorgen voor meer betaalbare huisvesting. Het aandeel sociale huurwoningen neemt niet toe en de bouwprojecten voor koopwoningen zijn vooral voor dure woningen voor de hogere inkomens.

Het gevolg: Het aantal woningzoekenden zal de komende 5 jaar verdubbelen. Onacceptabel! Reden voor de SP om de hartenkreten van woningzoekenden te bundelen en samen met Gouwenaars te strijden voor oplossingen die zorgen voor meer betaalbare woningen.

Mensen kunnen hun hartenkreet achterlaten op gouda.sp.nl.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier