h

Te krap voor gezinsuitbreiding

19 februari 2024

Te krap voor gezinsuitbreiding

Foto: Agaath

De woningnood in Gouda blijft groeien. Ondanks eerdere waarschuwingen van de SP, zien we dat het aantal mensen dat geen woning kan vinden blijft toenemen. De SP ontvangt al geruime tijd hartenkreten van woningzoekenden. Zoals van Sanne*, die noodgedwongen haar gezinnetje niet kan uitbreiden.

"Ik woon met mijn partner en zoontje van 1 in een appartement met 2 slaapkamers. We willen graag met hem naar buiten, maar we hebben geen balkon of tuin. We kijken naar koop en huurwoningen, maar het is bijna onmogelijk."

"Als we willen kopen, gaat dat niet want er zijn geen betaalbare woningen waar wij een hypotheek voor krijgen. Vroeger had je huizen van €170.000,-. Ze beginnen nu bijna allemaal bij t dubbele. En wij kunnen iets minder dan 2,5 ton lenen.

"Ook groter huren is geen optie. We betalen nu al bijna €1.000,- per maand.  Met de huurverhogingen elk jaar weet je dat je bij een hogere huur voor een groter appartement niets meer overhoud. Dus dat gaan we niet doen. En aan sociale huur beginnen we niet eens, want dat zal nog wel 30 jaar duren."

"We zouden ook graag ons gezinnetje verder uitbreiden met een tweede kindje. Maar we zouden niet weten waar we die moeten laten."

"We zitten vast."

*De naam Sanne is gefingeerd.

Bent u, of kent u iemand die gedupeerd wordt door de woningnood? Laat  dan een hartenkreet achter via ons webformulier.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier