h

Vast in een tweekamerappartement

8 februari 2024

Vast in een tweekamerappartement

Foto: nb / NRC

De woningnood in Gouda blijft groeien. Ondanks eerdere waarschuwingen van de SP, zien we dat het aantal mensen dat geen woning kan vinden blijft toenemen. De SP ontvangt al geruime tijd hartenkreten van woningzoekenden. Zoals van Karin*, die vast zit met haar partner en dochtertje in een veel te kleine woning.

"Ik woon al 8 jaar met mijn partner in een 2-kamerappartement in Gouda. Dit was jaren prima. Maar in 2022 hebben we een dochtertje gekregen. Die slaapt nu noodgedwongen bij ons op de kamer. We willen haar graag een eigen kamer geven en zijn op zoek naar een andere woning. We kijken naar koop- en huurwoningen, reageren meerdere keren per week. Maar omdat we tweeverdieners zijn vallen we overal buiten en zitten we vast in onze woning."

*De naam Karin is gefingeerd.

Bent u, of kent u iemand die gedupeerd wordt door de woningnood? Laat  dan een hartenkreet achter via ons webformulier.

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier