h

Provinciale Statenverkiezingen: Lokale kandidaten stellen zich voor

6 maart 2023

Provinciale Statenverkiezingen: Lokale kandidaten stellen zich voor

Foto: SP

Op 15 maart kiezen we voor de Provinciale Staten, en kiezen we indirect voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Belangrijk voor onderwerpen dichtbij zoals wonen, energie, OV en natuur. En ook belangrijk omdat we in de Eerste Kamer het kabinet Rutte IV een spaak in de wielen kunnen steken.

SP Gouda en Krimpenerwaard vaardigt 3 kandidaten af voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Maak kennis met Boris, Steven en Robert.

Nr. 19 - Boris Stil

Boris Stil
Boris is 52 jaar en woont in Korte Akkeren. Hij was ruim 8 jaar afdelingsvoorzitter. Boris is getrouw en heeft 2 volwassen kinderen. In het dagelijks leven is hij regiodirecteur bij een organisatie voor sociaal werk.

“De provincie gaat over hele belangrijke onderwerpen. Voor mij springen energie, de infrastructuur, de inrichting van ons landschap er echt uit. Belangrijke vragen daarbij zijn; hoe krijgen we weer grip op onze energie voorziening? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen de vruchten kan plukken van duurzame energie en niet alleen de mensen die het kunnen betalen? Kunnen we het openbaar vervoer in de provincie niet gewoon gratis maken zodat iedereen zich vrij kan bewegen? En hoe zorgen we ervoor dat ons landschap niet ver-rommelt maar een genot is om in te wonen, werken en recreëren?”

Lees meer over Boris

 

Nr. 25 – Steven Peltenburg

Steven Peltenburg
Steven Peltenburg is 17 jaar en woont in Schoonhoven. Hij zit dit jaar in zijn eindexamen jaar van het vmbo-t. Hij woont thuis bij zijn ouders en zijn 2 zusjes. In zijn vrije tijd doet hij graag leuke dingen met familie en vrienden. 

“Het belangrijkste vind ik dat mensen gaan stemmen! Niet stemmen betekend een stem voor de huidige macht. Ik wil jongeren een stem geven in de provinciale staten van Zuid-Holland.”

Lees meer over Steven

 

Nr. 37 – Robert Brand

Robert Brand
Robert is 36 jaar en woont met zijn gezin in Plaswijck. In het dagelijks leven werkt hij voor het Internationaal Secretariaat van de SP. Robert is sinds 2022voorzitter van SP Gouda en Krimpenerwaard. Voordat hij in Gouda kwam wonen, was hij lange tijd actief voor de SP in Amsterdam, zowel op straat als in de deelraad.

“Deze verkiezingen gaan over belangrijke thema’s: wonen, energie, bereikbaarheid. Publieke taken die afgelopen decennia zijn verkwanseld door privatisering. Huisjesmelkers vullen hun zakken, terwijl mensen geen betaalbare woning kunnen vinden. Energiebedrijven boeken woekerwinsten, terwijl veel mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen. Vervoersbedrijven betalen dikke bonussen aan zichzelf, terwijl de bus uit steeds meer dorpen en buurten verdwijnt. Dat moet anders, dat kan anders!”  

Lees meer over Robert

U bent hier