h

Nieuws uit 2019

17 december 2019

Manifest: nu een huis, straks een thuis!

Foto: SP

Woensdag 18 december deelt de SP Gouda kerstkaarten uit aan daklozen in Gouda. Die kerstkaart zelf is om mensen een hart onder de riem te steken, en er zit een bon voor een maaltijd bij als opstekertje. Maar dat is uiteraard geen oplossing.

Lees verder
13 december 2019

Stop dakloosheid!

Foto: SP

Woensdag 18 december om 16.00 deelt de SP Gouda kerstkaarten en maaltijdbonnen uit aan de daklozen van onze stad, onder de kerstboom voor het stadhuis. Dit is als steuntje in de rug voor hen die in de winter op straat moeten slapen en om aandacht te vragen voor het groeiende dakloosheidsprobleem.

Lees verder
12 november 2019

Lenny Roelofs in de raad: "Armoede en woningnood nu aanpakken"

Foto: SP

Op 11 en 12 november spreekt de gemeenteraad over de begroting. De SP wil investeren in de basis op orde, ''genoeg betaalbare woningen en Gouda armoedevrij''

Lees verder
13 oktober 2019

Oproep

Foto: SP

Woon je in gouda en heb je een uitkering (gehad) en/of zit/zat je in de schulden? We komen graag met je in gesprek

 

Armoede wordt nog veel te vaak enkel als “eigen schuld” gezien. Het probleem van armoede is dan dat mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven. De sociale zekerheid is voor een groot gedeelte georganiseerd rond het idee dat mensen met een uitkering een kostenpost zijn voor de samenleving en geactiveerd (opgejaagd) moeten worden om zo snel mogelijk wel de eigen verantwoordelijkheid te pakken. Als je schulden hebt dan ben je mogelijk nog verder van huis. Een heuse schuldenindustrie jaagt mensen met schulden op soms onmenselijke wijze op.

Lees verder
13 oktober 2019

politiek cafe SP zwemvaardigheid en zwemveiligheid

Foto: SP

Op vrijdag 11 oktober jl. gingen, tijdens het politieke cafe van de SP, de wethouder, vertegenwoordigers van Sportpunt Gouda en de Reddingsbrigade Gouda en SP kamerlid Michiel van Nispen met elkaar in gesprek over zwemvaardigheid en -veiligheid in Gouda.

Lees verder
1 oktober 2019

Aankondiging: politiek cafe SP zwemvaardigheid en zwemveiligheid

Foto: SP

Op vrijdag 11 oktober organiseert de SP een gratis toegankelijke SP politiek café over zwemvaardigheid en zwemveiligheid.

Lees verder

Pagina's

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier