h

Nieuws uit 2010

31 december 2010

SP Gouda zet ‘Week van de Thuiszorg’ voort

De afgelopen maand riep de SP Gouda de ‘Week van de Thuiszorg’ in het leven.
Door middel van een telefonische meldpunt, oproepen via kranten en website probeerde de SP in contact te komen met medewerkers uit de thuiszorg om meer te weten te komen over de veranderende werkomstandigheden bij de diverse thuiszorg-organisaties in de Goudse regio. De actie kwam voort uit een aantal zorgwekkende meldingen over de situatie van uitvoerend zorgpersoneel.

Lees verder
31 december 2010

Ondertussen in de Goudse gemeenteraad

Gouda gaat, politiek gezien, belangrijke tijden tegemoet. Begin 2011 zal het college de noodzakelijke bezuinigingen vormgeven. Bezuinigingen die, zoals de voorstellen er nu liggen, onnodig ten koste zullen gaan van kansarmen en zwakkeren in Gouda.
De SP zal zich blijven verzetten tegen asociale bezuiniging voornemens van het College. Via deze plek gaan we u geregeld op de hoogte houden van activiteiten van de SP raadsfractie in Gouda.

Lees verder
9 december 2010

SP Gouda in actie voor personeel in de Thuiszorg

De afgelopen jaar is de thuiszorg slachtoffer geweest van vele bezuinigingen.
Ook Gouda heeft de gevolgen van de marktwerking in de zorg gemerkt.
Goudse patiënten hebben in 2010 te maken gekregen met zorgveilingen, aanbestedingen en stopwatch zorg.
Nu er op de zorg voor patiënten geen verdere bezuinigingen mogelijk zijn, lijkt het erop dat het personeel in de thuiszorg moet gaan inleveren.

Lees verder
24 november 2010

ARMOEDE WERKT NIET!

De plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking
(Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten van tafel.
Door deze plannen zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen.

Lees verder
29 oktober 2010

Op zoek naar talent

Help mee SP Gouda en omstreken nog sterker te maken! We zijn op zoek naar:

  • Bezorgers Folders
  • Campagne Medewerkers
  • Fotografen
  • Hulpdienst Medewerkers
  • Poster Plakkers
  • Webmasters

Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nieuw of verborgen talent. Wil je iets doen voor de SP afdeling Gouda en omstreken, laat het ons dan weten op gouda@sp.nl!

Lees verder
21 oktober 2010

Roemer: 'Oorlog is niet de voortzetting van politiek, maar het totale failliet ervan'

'Is er toekomst voor de vrede?' Die vraag beantwoordde SP-leider Emile Roemer op 27 september in het Verzetsmuseum in Gouda. Volgens Roemer doet Nederland op dit moment weinig recht aan haar traditionele rol in het versterken van de internationale rechtsorde: 'Den Haag is nog steeds de hoofdstad van het internationaal recht, een onlosmakelijke onderdeel voor daadwerkelijke vrede. Maar van een land dat prat gaat op het versterken en verspreiden van vrede mag je dan toch verwachten dat we ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan die vrede. Adel verplicht, wil ik maar zeggen.'

Lees verder

Pagina's

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier