h

Nieuws uit 2022

7 december 2022

Kou en tocht: Huurders Schoonhoven en SP overhandigen Zwartboek aan Qua Wonen

Foto: SP Gouda en Krimpenerwaard

Huurders van vier straten in Schoonhoven-Oost zijn de kou en tocht in hun woningen meer dan zat. Dinsdagmiddag overhandigden zij samen met de SP een Zwartboek van alle klachten op het hoofdkantoor van woningcorporatie Qua Wonen.

Lees verder
18 november 2022

College roept Mozaïek op: Onderzoek gebreken Gloriantplantsoen (UPDATE)

Foto: SP Gouda

Mozaïek Wonen moet een onafhankelijk onderzoek instellen naar het achterstallig woningonderhoud in het Gloriantplantsoen. Dat zegt het Goudse stadsbestuur naar aanleiding van raadsvragen van PvdD in samenwerking met SP.

Lees verder
31 oktober 2022

Politiek Café: Koopkracht & Energiearmoede - “Mensen gaan kou lijden”

Foto: SP

Terwijl bij veel huishoudens het water aan de lippen staat, maken grote bedrijven woekerwinsten. Energiebedrijven spannen de kroon, terwijl mensen zich blauw betalen. Een crisis als gevolg van liberale politieke keuzes. Een sociaal alternatief is nodig, zo bleek tijdens het Politiek Café over Koopkracht en Energiearmoede van SP Gouda en Krimpenerwaard.

Lees verder
24 oktober 2022

Politiek café zaterdag 29 oktober: Koopkracht en energiearmoede

De koopkracht van mensen staat onder druk. Veel huishoudens kunnen nauwelijks meer rondkomen door de stijgende prijzen, met de exploderende energietarieven als absolute uitschieter. Mensen betalen zich blauw terwijl energiebedrijven recordwinsten boeken.

Hoe ernstig is de situatie? Welke politieke keuzes hebben tot deze crisis geleid? En hoe kunnen we weer zeggenschap krijgen over onze energierekening?

Daarover praten we op zaterdagavond 29 oktober tijdens ons Politiek Café in Buurthuis De Speelwinkel (benedenverdieping). SP Tweede Kamerlid Bart van Kent bespreekt de koopkrachtcrisis, Buurtactiviste Miranda Hagen vertelt over de gevolgen van wonen in een slecht geïsoleerd huis. SP Gouda en Krimpenerwaard Voorzitter Robert Brand vertelt over wat we kunnen doen om deze crisis te bezweren, lokaal en nationaal.

Lees verder
30 september 2022

Ik betaal me blauw – Vertel je verhaal over de exploderende energierekening

Foto: Stijn Dekker / SP Gouda

Woekerwinsten voor energiebedrijven, almaar stijgende energietarieven en grote aantallen huizen die slecht geïsoleerd zijn; veel mensen gaan zich deze winter blauw betalen aan stookkosten. Reden voor de SP om via de campagne "Ik Betaal Me Blauw" de problemen in kaart te brengen en samen met bewoners te werken aan echte oplossingen.

Lees verder
13 september 2022

Ledenvergadering stemt in met Actieplan 'Van de Straat naar de Raad'

Foto: SP

Op donderdag 8 september kwam de Algemene Ledenvergadering van SP Gouda en Krimpenerwaard bijeen. Eensgezind en strijdbaar werd de koers voor de komende jaren vastgesteld.

Lees verder

Pagina's

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier